"Het politieke klimaat" volgens het web

Gisteren was het mooie circus rondom de troonrede op zo ongeveer alle Nederlandse televisiekanalen te zien. Maar aangezien op televisie alleen de mening van een paar omhooggevallen “den haag kenners/liefhebbers” echt lijkt te tellen vraag ik me af: “wat vinden jij en ik hier nu van”. Technocrati weet het.Joost heeft een briljante insteek:> Als je die troonrede leest is het niets anders dan een bank die zijn niet goed lopende producten alsnog probeert aan te smeren en daarin elke vervorming mogelijk benut.. Civicminded heeft een mooie Engelse samenvatting. En Kirsten Verdel heeft alle onderzoekjes even mooi op een rijtje gezet.

Al met al is, als ik de weblogs zo lees, de toon cynisch, of in elk geval terughoudend. Daar waar alle koppen hadden als “Het gaat weer goed”, daar heeft, zo lijkt het, de weblogger nog even iets van “hmm, volgens mij willen ze ons iets te graag iets laten geloven”. En terecht, als je het mij vraagt. De eensgezindheid, het overmatige positivisme (was het CDA niet van “doe maar…”?) doet vermoeden dat hier iets teveel marketing mannetjes achter zitten.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.