onzin over Diabetes

Steeds vaker, als ik voor mijn Diabetes wat achtergrondinfo zoek, stuit ik op informatie, of behandelingen die complete onzin verkondigen, en soms zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Het staat eenieder vrij om op internet neer te zetten wat hij of zij wil, dus ook onzin. Zo stuitte ik net op newtreatments.org. Waarop gewoon keihard het volgende beweerd wordt: > Koolhydraten horen NIET thuis in het dieet van een diabetes-patient Onder koolhydraten verstaan we voornamelijk suikers en zetmelen. Het hele idee van je suiker onder contrôle houden is juist om je koolhydraten heel gelijkmatig in te nemen, en de insuline daarop af te stemmen. Zo eet ik zelf bij iedere maaltijd precies tussen 80 en 90 gram Koolhydraten. als ik daarvan afwijk, dan kom ik dus in de problemen.

Koolhydaten heb je nodig, dat zegt mijn arts, dat zeggen alle betere artikelen.

Wat de schrijvers van newtreatments dus even stellen is niet alleen pertinente onzin, iemand die hun advies ter harte neemt loopt zelfs gevaar op een veel te lage suikerspiegel.> Al deze koolhydraten dienen als brandstof en leveren het lichaam energie. koolhydraten worden in het lichaam omgezet in glucose. Door te eten stijgt dus uw bloedglucose. Het is daarom belangrijk dat er evenwicht is tussen uw voeding en uw behandeling met insuline of tabletten. Probeer de maaltijden goed te verdelen over de dag. Suikervrije koekjes, gebak en chocolade zijn niet nodig. Ze zijn vaak nog ongezond ook, omdat ze veel verzadigd vet bevatten. Lightfrisdrank en zoetjeszijn (in beperkte hoeveelheden) wel handig. Verder kunnen producten met suiker prima passen in uw voedingspatroon, maar wel met mate. (van DVN - Voeding)Ik schrok nogal van zo een harde stelling als werd gedaan op newtreatments.org. Ben dus erg voorzichtig met info vanop het web. Vraag het beste altijd eerst je arts als je iets wilt veranderen in een dieet.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in diabetes blog26

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.