De NS laat ons keihard vallen

Afgelopen zaterdag zag ik ze al staan in Venlo: de vreemde Veolia treinen. Dit zijn de treinen die vanaf heden het traject Nijmegen Venlo overnemen. Veolia is in eerste plaats en busmaatschappij, en dat lieten ze volgens Noël Vergunst ook meteen blijken: > Wat vooraf gevreesd werd, bleek uit te komen: er was een tekort aan materiaal en personeel en geen trein reed op tijd. En wat deed Veolia om de problemen op deze spoorlijn te verlichten? Bussen inzetten. Hier wordt de werkelijke agenda van Veolia duidelijk. Ze willen helemaal geen spoorlijn exploiteren. Ze willen het spoor in Noord-Limburg de nek omdraaien zodat hun eigen bussen minder concurrentie hebben.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in ns3 nijmegen6 venlo2

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.