Mij pleidooi op De nieuwe reporter krijgt terecht wind van voren van Erwin Blom.

Op de Nieuwe Reporter vandaag een artikel uit mijn pen Toetsenbord. Hierin pleit ik voor meer gebruik van Creative commons, of andere vrije licenties door de publieke omroep. Immers, publiek is toch ‘publiek’? Direct werd ik door Erwin Blom gewezen op een cruciale fout: namelijk dat de VPRO al een zeer boeiend project en experiment met CC had gedaan (nog doet?). En zelfs veel materiaal daaruit heeft bijgedragen aan de Creative Commons DVD. Oeps! Nu vind ik het wel bedenkelijk dat ik noch op 3voor12 noch op creativecommons.nl enige referentie naar dit project ben tegengekomen. Ik heb waarschijnlijk niet goed opgelet, en het project gewoon gemist. Maar het oorsprokelijke punt blijft daarmee toch geldig: Open Licenties, zoals Creative Commons zouden meer overwogen moeten worden bij publieke omroepen. We betalen toch immers uit een gezamelijke pot (belastingen) voor dat materiaal? Daarom zou het resultaat ook terug in een gezamelijke pot moeten, volgens mij.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.