Ekudos of Nujij: wat zegt google?

de Nu.nl weblog vergeleek Nujij en eKudos. De twee Nederlandse democratische nieuwssites. Ik wil aan het vergelijk door nu.nl nog een vrij relevante factor meegeven: de ‘buzz’.

  • hoeveel sites hebben het over “op ekudos”? circa 666.000
  • hoeveel sites hebben het over “op nujij? circa 270.000 “op ekudos” en “op nujij” zijn frasen die veel gebruikt worden in buttons en linkjes en dergelijke: “zet op ekdus” “Stem op nujij” “plaats op ekudos” etcetera. Toegegeven, het is nogal fuzzy, maar het geeft toch wel een aardig beeld: meer dan dubbel zoveel pagina’s spreken over “… op ekudos” dan over “… op nujij”. Dat moet toch ook wat zeggen?

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.