Arnoud Boer: "Oproep aan Tweede Kamer: Bescherm onze privacy!"

Arnoud Boer stuurde een mail aan alle tweede kamerleden, nadat hij het bericht las dat het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) niet voldoende middelen krijgt om goede privacy-bescherming te geven aan burgers.

Privacy is belangrijk, velen zal het echter vaak worst wezen: en dat is niet erg. Dat betekent namelijk dat het CPB en aanverwanten goed werk verrichten. Het zou heel erg zijn als door deze korting in het budget we straks overspoeld worden met spam, telefoon-maffia of andere ongewenste opdringerige commercie. Het zou verschrikkelijk zijn als Nederland zometeen een plek wordt waar door goed gebrek aan privacybescherming maffia, terroristen en ander tuig hun data komen kopen en stelen, omdat wij niet in staat zijn die data goed genoeg te beschermen.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in privacy18 cpb1 tweede kamer1

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.