De grote krabbel non-conversatie

Om een aantal redenen (later meer hierover op dit blog) ben ik Hyves echt gaan gebruiken de laatste tijd. En een ding begrijp ik niet. Hyves is een sociaal netwerk site. En één van de belangrijkste dingen van een sociaal netwerk is dat je kunt praten, babbelen, flauwehoeren en wat dies meer zij. Zoals dat kan in Twitter bjivoorbeeld.

Binnen hyves heb je de primaire conversatie, genaamd “krabbel”. Op iemands profielpage laat je een kort berichtje achter. Waarna die persoon kan reageren. Maar wat hier dus niet klopt, is dat die reactie ergens heel anders staat. Zo vang je alleen nog maar flarden van gesprekken op. Lees je een geweldig antwoord, maar moet je door allerlei netwerken van vrienden van vrienden van vrienden gaan bladeren om de uiteindelijke vraag te vinden.

Het allerbelangrijkste in een sociale omgeving: met elkaar converseren, lijkt haast onmogelijk op Hyves. Jammer.

Een goed idee zou (bijvoorbeeld) zijn om conversaties te threaden en ergens samen te vatten. Als hyves haar poorten (APIS) wat meer open zet zie ik een gouden concept voor een leuke site: krabbelstrackr.nl ofzo. Ja, compleet met een lelijk wetfloor-logo

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in conversatie2 hyves5 krabbel1

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.