eBay of je eigen winkel?

Ebay, of in Nederland Marktplaats, is met stip de meest rendabele plek om goederen te verkopen. Denk ongeveer zo: een schoenenwinkel in een verre uithoek van Appelscha heeft tot 20 vaste klanten. Een schoenenwinkel in de Kalverstraat rond de 50 per dag (zo niet meer). Maar in de echte wereld betaald de Kalverstraatse schoenenwinkel zich blauw aan huur, de Appelschase schoenmaker misschien wel helemaal niks; het zit immers bij de huur van zijn huis -erboven- inbegrepen.

En laat op internet de “huur” nu precies omgekeerd zijn: daar is op de “kalverstraat”, aka ebay, de huur uitgedrukt in 1 tot 5%. Terwijl de “huur” van een eigen oplossing makkelijk rond de €50/maand kan liggen. En dat terwijl jou zelgemaakte winkeltje te vergelijken is met “de uithoek van Appelscha”, terwijl eBay inmiddels nog veel groter is dan tien Kalverstraten bijelkaar.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.