Spread Open Media

Open mediaformaten verdienen veel meer aandacht.Ik heb al mijn muziek in een open / vrij formaat staan: Ogg Vorbis. Ogg heeft een aantal voordelen (waaronder veel betere geluidskwaliteit dan windpws media of MP3). Een ander voordeel is het ontbreken van DRM. Geen fabrikant kan mij vertekken waar, wie, hoe, hoe vaak enzovoort ik mijn muziek mag luisteren.

Maar het grote nadeel van Ogg Vorbis, is dat het nog niet overal ondersteund wordt. De goedkope MP3spelers spelen het meestal niet af, een CDtje met oggjes aan vrienden geven is voor hun meestal niet zo eenvoudig als een CDtje met mp3tjes. Daarom is er nu een publiciteits-actie gestart door Xiph, de stichting achter Ogg. Link to the Spread Open Media project

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.