Nederlandstalige handleiding met vuistregels voor internet video

Eindelijk een goede Nederlandstalige introductie in het online videomaken. Geen ellenlange technische verhalen over hoe je moet uploaden, of welke knoppen in welke bewerkings-software je dient te gebruiken, maar een korte; krachtig overzicht van vuistregels. Bijvoorbeeld:> Als je gelijk raak schiet dan hoef je ook niet meer te editen. Natuurlijk worden er in televisieland snijbeelden doorheen ge-edit, maar dit is geen televisie, dit is internet!Het mooie aan internet is dat het geen uitzendtijden kent. Op televisie kun je één keer uitzenden, daarna is het gedaan. Je product moet dus helemaal af zijn voor je het uitzend. Op internet kun je eindeloos blijven aanpassen, of nieuwe versies uploaden. Doet een bepaalde video het goed? Ga dan pas perfectioneren. En zo zijn er veel meer tips op de cirocco weblog entry te vinden.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.