"Zelfs iDEAL verbiedt popups in haar referentiegids"

Een goed argument naar je klanten toe, die weer over popups of nieuwe-vensters openen,> Nota bene: De iDEAL Referentiegids stelt als regel, dat de redirect naar de issuer binnen hetbrowserwindow moet plaatsvinden waarin de consument op de Betaalknop heeft gedrukt. Daarbijmoet de volledige pagina van de acceptant vervangen worden door de volledige pagina van degekozen issuer. Het gebruik van een tweede browserwindow (pop-ups) of frames is dus niettoegestaan.

Uit de iDEAL-integratie-handleiding. Dus zelfs iDEAL verbiedt popups of nieuwe vensters, de redenen laten zich raden: veiligheid, transparantie en gebruiksvriendelijkheid. Ik probeer klanten altijd uit te leggen dat het voor de bezoeker echt een stuk fijner is als ze niet popups en nieuwe vensters opgedrongen krijgen. Dat de bezoeker dit verwarrend, onduidelijk en vaak eng vindt. Dat het onprofessioneel overkomt enzovoort. En nu kan ik daar aan toevoegen “iDEAL, jeweetwel, van dat etalingsding, verbiedt het daarom zelfs als je een ideal-betaling doorvoert op je site.”Want altijd maar met dat bijna tien jaar oude Nielsen verhaal te komen aankakken wordt ook zo’n mantra. Bovendien begrijpen mensen die over popups en nieuwe vensters beginnen uberhaupt weinig van gebruiksgemak of het internet in het algemeen. Laat staan dat ze dus onder de indruk zijn van een of andere Nielsen.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.