Dabr.nl naar Twa.sh

Gisteren heb ik Dabr.nl overgezet naar twa.sh. Dabr, nu twa.sh dus, is een mobiele twitter-client. Veel lichter, en toch functioneler dan de officiële mobiele twitter-site m.twitter.com. Je gaat hier gewoon met je browser op je mobiel naartoe, logt in en kunt vanaf twa.sh twitteren met je mobiel.

Twa.sh wordt vooral veel door Chinezen gebruikt; sinds gisteren al 7000 unieke gebruikers, die met elkaar ruim 80.000 hits op twa.sh genereerden. Druk dus. Chinezen mogen veelal niet op twitter.com komen, die wordt door de The Great Firewall tegengehouden. Heb je dus wat serverruimte over en gaat vrijheid van meningsuiting je aan het hart, installeer dan een dabr op je eigen server (git hier). Bovendien kun je met de versie die ik op twa.sh installeerde ook twitteren via status.net, identi.ca en andere alternatieve twitters. In de planning zit nu het inbouwen van meerdere accounts: zodat je op twa.sh meer dan 1 twitter account kunt uitlezen, posten en dergelijke. Maar dat is voor later.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.