De lage koolhydraten-trend

Ik ben er blij mee. De trend om overal maar kunstmatige zoetstoffen in te stoppen, en de naam Light erop te plakken.

Zo ben ik niet meer verdoemd tot avonden aan de rivella light en cola light, maar kan ik nog eens een ander drankje nuttigen. Het komt overgewaaid uit de VS, maar het laatste jaar vinden we hier in de schappen van de supermarkt ook steeds meer suikervrije of -arme en andere producten met heel weinig koolhydraten. Of het voor anderen, niet diabetici, zo gezond is valt te betwijfelen> Some critics voice concern about the increased consumption of what are essentially chemical sweeteners, especially among children. New low-sugar products, like breakfast cereal and fruit juice sweetened with Splenda and vanilla milk with neotame, a new intensely sweet sugar replacement, are consumed heavily by children. Dit is inderdaad een slechte ontwikkeling. Maar misschien nog tekender is niet het feit dat mensen steeds meer producten met chemische zoetstoffen eten, maar het feit dat ze er eenvoudigweg meer van gaan eten. > If you’re exposed to sweet foods and drinks often, the threshold for satisfaction goes up Maar voor mij, als diabeet, is dit een zeer goede ontwikkeling, ik heb immers een grotere keuze.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in diabetes blog26

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.