Petitie tegen stemmachines in Duitsland

In Duitsland blijkt ook al een actie te lopen tegen stemmachines in hun huidige vorm.

Via Uwe Herman’s blog kwam ik uit bij <a href=”http://itc.napier.ac.uk/e-Petition/bundestag/view_petition.asp?PetitionID=294>deze petitie. > Eine Kontrolle, ob dies der Fall ist oder ob das Gerät möglicherweise bis zu seinem Einsatz von Dritten manipuliert wurde, ist nicht vorgesehen, ist weder für Wahlvorstand, noch Wähler noch Wahlbeobachter möglich und findet nicht statt.

Ik hoop van ganser harte dat dit een begin is van een Open Source Stem Syteem (het OSSS) is, al dan niet ontwikkeld door gezamelijke europese staten. Een open source systeem dat kosteloos kan worden ingezet in bijvoorbeeld nieuwe democratiën, maar vooral een systeem waar jij en ik ik de broncode van kunnen inzien, voor en na de verkiezingen. Waarvan jij en ik kunnen achterhalen of het wel goed gewerkt heeft, en of niet een of andere organisatie stiekum ook een copietje van de resultaten in handen krijgt.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.