Nieuws op internet is niet voor morgen

In 2007 wordt volgens diverse onderzoeken meer dan de helft van het nieuws door Nederlanders van het internet geplukt. Toch lijken perbureaus hier maar niet aan te kunnen wennen. Vandaag (het is donderdag, ja) waait er een storm over Nederland. Uiteraard heeft nieuws.nl daar stukken over. Bijvoorbeeld het volgende: > Leerlingen naar huis gestuurd vanwege stormUitgegeven op donderdag 18 januari 2007 om 14:38:22(Novum) - Scholen in Groningen, Zuid-Holland en Flevoland hebben hun leerlingen donderdag naar huis gestuurd vanwege de zware storm. Door de harde wind zijn gevaarlijke situaties ontstaan. …

Ik ben op krantensites in het verleden zelfs vaker het woord ‘gisteren’ tegengekomen. Ze hebben het dan over nieuws dat vandaag gebeurt, geschreven voor de krant van morgen. ‘Gisteren gebeurde dit of dat’ terwijl het bericht vandaag al op internet staat. Dat getuigd volgens mij van een ontzettende tunevisie. Als je als persbureau @ 2007 niet eens je stukken kunt schrijven met inachtneming dat ze twee, drie minuten later al gelezen worden, ben je achterlijk. Waarbij ‘achter’ letterlijk moet worden opgevat.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.