de Provincies en Creative Commons (cultuurbeleid enzo)

Creative Commons is zo’n ander ding waar ik erg achter sta. Of eigenlijk voor “vrijere cultuur”. Maar dat klinkt zo zwaar.

Ten eerste viel me op dat er bij de politici GroenLinks nog weinig over bekend is, over het al dan niet vrijer copyrighten van werk. Dat verbaast me niet, maar het is wel jammer, omdat een liberale (as in: Vrank en Vrij) partij als GroenLinks hier zich meer voor inzet. Ik denk echter dat het geen onwil is, maar vooral gebrek aan kennis hieromtrent.

GroenLinks is, bij mijn weten, de eerste politieke part die in elk geval haar webcontent onder CC aanbied.

In een vraagsprek met Renske Waardenburg, kandidaat voor de Provincie Gelderland voor GroenLinks bleek echter dat een provincie hierin niks tot heel weinig kan betekenen. Over cultuur (en dus de vrijheid van het cultureel materiaal), nog over onderwijs of wetenschap kunnen zij iets beslissen. Kortom: de Provinciale overheid heeft hierin geen rol te spelen.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.