depressed suicidal spam

Iedereen met een weblog, wiki of anderszinds “open” website kent het probleem: comment spam. Geautomatiseerde reacties, of andere “toevoegingen” enkel bedoeld om links naar hun pr0no of vi@gra sites op te nemen. Het doel is dat google de links oppikt en daarmee de ranking van hun pr0n sites verhoogd wordt. Er zijn inmiddels meer dan genoeg technische grapjes om deze comments tegen te houden, maar toch verbazen de methodes me vaak nog. Om langs de spamfilters te komen worden ze steeds creatiever in het gebruik van berichten. Vandaag bereikte het echt een dieptepunt met allerlei zogenaamde depressieve, zelfs regelrechte suïcidale berichten. Ik ben blij dat mijn spamfilter ze opving, en niet ikzelf. Waardoor ik bij voorbaat wist dat het onzin was. > More or less not much going on worth mentioning. Pretty much nothing seems worth doing. I’ve just been staying at home not getting anything done. So it goes. I’ve just been letting everything wash over me lately, but I guess it doesn’t bother me. My mind is like a complete blank. I don’t want to go on like this much longer. But don’t like the help offered either.

Zieke, zieke shit, dit. Welke godvergeten +##@&&&leier bedenkt dit? Ik ga eens heel diep nadenken en studeren op een manier om deze spammer ge-na-de-loos te naaien. Hard, diep en pijnlijk. Virtueel dan. Bij nader inzien, na een kopje thee, ga ik vooral eerst even nadenken. De rest komt al dan niet later nog :). @edit: ik liet me een beetje gaan. Beetje boos :)

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in web2.027 spam2

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.