Miro, het nieuwe internet-televisie systeem.

Gisteren is de eerste officiële versie van Miro gereleased. Miro is een internet-televisie speler, beheerder maar vooral downloader in een. Digitale telvisie op je PC, dus. Digitale televisie, maar dan zonder beperkingen. Er zijn al meer dan 2500 kanalen. Gratis en vrij, dus niet beperkt tot Miro: iedereen mag een player bouwen, of het zelfs in een TV inbouwen. Nog mooier is dat iedereen heel makkelijk een eigen kanaal kan beginnen. Dit deed bijvoorbeeld LUX-nijmegen. Het filmhuis in Nijmegen. Je kunt dus nu alle trailers van filmhuis-films volgen in je eigen player. Zonder steeds terug naar bepaalde sites te hoeven gaan, zonder zelfs te moeten zoeken.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.